Keresés ebben a blogban

Roger Hargreaves: Mr. Men-sorozat

A Mr. Men-sorozat immáron negyven éve szórakoztat gyerekeket és felnőtteket szerte a világon imádnivaló alakjaival, szellemes történeteivel és bájos humorával.Az itthon most először napvilágot látó sorozat évente nyolc résszel bővül majd, és lesz – reményeink szerint – a magyar olvasók kedvence.

Mivel olvasható részletet ezúttal nem tudunk adni a történetek rövidsége miatt, íme egy rövid leírás magáról a szerzőről:
Charles Roger Hargreaves (1935-1988) angol gyerekkönyvíró és illusztrátor a Mr. Men és a Little Miss sorozatával vált világhírűvé. A 15 nyelvre lefordított sorozat, melynek rövid, vicces történeteit vidám színekkel és egyszerű formákkal megrajzolt képek elevenítik meg, 25 éve töretlen sikerrel és 100 millió eladott példánnyal büszkélkedhet világszerte.
Hargreaves 1971-ben írta meg első Mr. Men könyvét (Mr. Csiki), miközben egy londoni cégnél dolgoztt kreatív igazgatóként. Először nehezen talált kiadót, de miután sikerült, könyve hatalmas siker lett, és három év alatt egymillió példány fogyott belőle. 1975-ben a BBC készített animációs sorozatot a könyvekből Mr. Men Show címen, amelyben Mr. Csiki hangját Arthur Lowe kölcsönözte. 1981-ben aztán útjára indult a Little Miss sorozat is, amelyből 1983-ra készült el a rajzfilm, ez esetben Mr. Men hangját John Alderton adta, Little Missét pedig Pauline Collins. Hargreavesnek és feleségének, Christine-nek négy gyereke született, Adam és Giles, valamint az ikrek: Sophie és Amelia. Az első Mr. Men karakter állítólag akkor született, amikor Adam megkérdezte apját, hogyan néz ki a csiklandozás, mire Hargreaves lerajzolta neki Mr. Csikit hosszú, gumiszerű karjaival és kerek, narancssárga testével, majd elnevezte Mr. Csikinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése