Keresés ebben a blogban

Mesélj nekem... sorozat

Sorozatunk népmeséit évszázadok nemzedékei csiszolták, kristályosították ki, őrizték meg. Szépszavú mesemondók adták tovább a bennük rejlő tudást, s a klasszikus meséken is nemzedékek nevelődtek. 
Válogatásainkkal segítséget szeretnénk nyújtani minden mesélőkedvűnek a "mit meséljek?" nagy kérdésének eldöntésében. Mindenkit biztatunk és bátorítunk arra, hogy olvassa meséinket a maga kedvére, olvassa - netán tán - a mások örömére. 
A gyermek persze nem csak azt kéri, hogy mesélj nekem, hanem bizony egyúttal gyakran a rendelést is leadja: "mesélj nekem sárkányosat... manósat..." és így tovább. Tematikusan válogatott köteteink az ebbéli választások gondjain igyekeznek könnyíteni. Ezenfelül, olyan fontos témákkal is foglalkoznak, mint a testvérség, a szeretet és a jóság, mesélnek okosokról és balgákról, kicsikről és óriásokról és még sok más, az életünkben minduntalan felbukkanó, lényeges témáról. 
A sorozat kötetein keresztül magyar népmeséket, valamint Benedek Elek, Grimm, Andersen és más klasszikus mesemondók történeteit élheti át a család, unokától nagymamáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése